Jimmy WallinJimmy Wallin

Varje morgon promenerar jag till min studio med ett leende på läpparna. Där sitter jag sedan hela dagen och tecknar samtidigt som jag dricker kopiösa mängder kaffe och lyssnar på musik. Bilderna jag tecknar används i olika böcker och tidningar.

Att teckna är något av det bästa jag vet men det finns faktiskt dagar då jag inte drar ett endaste litet streck. Då brukar jag istället ägna mig åt att skriva manus för olika serietidningar (bland annat en som handlar om en björn som blir väldigt stark när han äter en speciell sorts honung).

När jag inte tecknar eller skriver seriemanus så pratar jag en hel del inför publik. Jag reser ofta runt bland olika skolor och bibliotek för att hålla teckningsworkshops och berätta om mitt arbete. En gång fick jag åka långt ut i en afrikansk regnskog för att hålla en teckningsworkshop. Där var det inte särskilt många som förstod vad jag sa men deltagarna var väldigt duktiga på att teckna.

Någon gång när tiden räcker till så ska jag se till att klippa håret.

Om du är nyfiken på att se fler saker jag gjort kan du gärna kika i min digitala portfolio på
http://illustratorcentrum.se/medlem/jimmy-wallin

Läs mera om några av författarens böcker

Nya böcker och ljudböcker

Kim & Lina under jorden
Ny kostym för Kim och Lina! Följ med Kim och Lina på en utflykt ner i underjorden. Som vanligt är det något som går snett. Lina är plötsligt borta. Var är hon? Blev Gruvfrun arg för att Lina skrek...
Läs mer
NivåHegas-nivå 2
från 90 kr
Antal:

BMX Gripen 2 - Så himla perfekt
Det BMX-tokiga gänget är tillbaka! Nu är det dags för de fyra barnen att starta sin BMX-klubb på riktigt. Och de måste göra en ny bana som kan bli godkänd för riktiga tävlingar. Men det blir inte ...
Läs mer
NivåHegas-nivå 3
från 138 kr
Antal:
right