2019-01-31 15:56
Jasmine

Hej du nyfikna läsare!

Jasmine här igen med senaste nytt från redaktionen. Det här är minst sagt en spännande arbetsplats att vara på. Vi sitter på Mindpark, ett kontorshotell i Helsingborg som ligger precis vägg-i-vägg med Campus. Här finns allt från diverse företag och medarbetare till vilsna studenter. Med andra ord, en lagom stor kontrast till min vanliga tillvaro. Om morgnarna vallfärdar majoriteten av oss de 800 metrarna från centralstationen hit. Väl innanför Mindparks dörrar är allting ljust. Här och var finns det några plantor utställda och stället osar av nytänk och kreativitet. Om dagarna dricker vi cirka 4-5 koppar kaffe och fördjupar oss mer i veckans samtalsämne som just den här veckan råkar vara de nya kaffebönorna som används nere i cafeterian. En cool grej som bör nämnas är att vårt kontor luktar ny bok precis hela tiden. Finns det något bättre? Förmodligen inte.

Hegas jobbar vi med lättläst litteratur för barn i alla åldrar. För min del är det ett ganska nytt område, men jag lär mig sakta men säkert att avkoda vad begreppet “lättläst” faktiskt innebär. Jag lär mig mer om de olika nivåer av texter som finns för att inspirera till ökad läslust hos alla.

Under senaste veckan har jag hunnit bekanta mig allt mer med förlagets utgivning och bland annat suttit och kikat en del på våra olika läsnycklar. Läsnycklar är till för att hjälpa läsaren förstå sig på texten. I samband med detta har jag fått sträckläsa och upptäcka Amulett-serien, en värld som var helt ny för mig innan jag hittade hit. Jag måste erkänna att jag hade svårt att lägga ifrån mig böckerna. I tysta kupén på tåget hem till Malmö satt jag och läste del 5, 6 och 7 trots att större delen av min hjärna var mos efter en lång arbetsdag.

En annan rolig sak som jag har upptäckt, är att jag mer och mer börjar använda mig av ett par osynliga läsglasögon. Mina ögon fungerar nu ännu mer som granskningsverktyg och ser fel som jag kanske hade ignorerat tidigare. De hjälper min hjärna hitta att på alternativa slut, justeringar, synonymer och karaktärer. Alla dessa upptäckter på ett kontorshotell i Helsingborg!

Undrar du om livet som förlagsstudent, medmänniska eller praktikant? Släng iväg ett mejl till goddag@ordstark.se. Jag svarar gärna på frågor och numera även kärleksförklaringar.

Plingande hälsningar,
Jasmine

Taggar: Jasmine , Hegas , Redaktionen