Förläggare i möte med framtiden

Du får lättlästa texter att bli svåra att motstå. Ditt hjärta klappar för skola, integration och digitaliseringens möjligheter. Med ett huvudansvar för förlagets val av utgivning har du överblick över det litterära fältet, driver på när det gäller att hitta ny utgivning och har en uppfattning om vad läsarna vill ha och vad som ligger i tiden.

Som förläggare är du ständigt på hugget. Du letar efter potentiella författare. Hittar rätt ämnen – på rätt nivå och för rätt läsare. Du vårdar författarskapen, så att författaren blir till en del av förlaget och svarar på utmaningen att skriva oemotståndligt lättläst. Ansvaret att förvärva rättigheter till utländska böcker ligger på dig och du har täta kontakter med litterära agenter och utländska förlag och måste förstås läsa mängder av böcker.

Digitaliseringen är en spännande utmaning och kräver både kunskap inom digital produktion och en känsla för marknadens behov. Läsare som har lässvårigheter får en stark aha-känsla när de samtidigt läser med öronen! Kunskap inom digital läsning och lyssning är därför enormt värdeskapande. Att på rätt sätt möta våra läsares behov av att jobba med sin läsning och läsförståelse digitalt har påbörjats – läs mer om detta på hegas.se/merahegas. Hur hade ditt nästa steg sett ut?

Ditt mål är att skapa ekonomiska förutsättningar för hållbara och lönsamma projekt. Du möter marknaden för att veta vad den vill ha – och vad du och Hegas kan erbjuda som fyller det behovet. Siffror är ett naturligt stöd i ditt beslutsfattande. Som grädde på moset är du van vid komplexa frågeställningar och många deadlines – för det är verkligheten i det lilla företaget.

Att vara i möte med våra läsare tycker du är genuint kul, samtidigt som du inser att det är en förutsättning för att ge ut rätt titlar. Du gillar dessutom att åka ut och berätta om vår utgivning, att vara på skol- och biblioteksbesök, mässor, förlags- och läromedelsdagar – där allting händer. Det är där du träffar våra kunder bibliotekarier, lärare och specialpedagoger – du blir Hegas ansikte utåt.

Rollen kräver att du både tar egna initiativ och ansvar för andras. Du driver dina hjärtefrågor och provar mer än gärna andra lösningar än de etablerade. Är du envis och med stort tålamod? Bra! Det kommer du ha nytta av. På kontoret i Helsingborg väntar sex stycken nyfikna, kunskapstörstande och kloka arbetskamrater på dig. Hör av dig!

Erfarenhet

• från redaktion och förläggeri

• som pedagog eller specialpedagog

• som bibliotekarie från skolbiblioteksvärlden

Sista ansökningsdatum är den 29 juli 2019.

 

Skicka din ansökan till:
Bokförlaget Hegas och Kinn Danielsson på kinn@ordstark.se.
Postadress: Rönnowsgatan 8 C | Besöksadress: Bredgatan 11
252 25 Helsingborg.
Telefon: 042-610 12 01.

Kort om Hegas

Hegas är en del av Ordstark-familjen som består av två förlag och en modern kommunikationsbyrå. Hegas ger ut specialbearbetat lättläst för barn och ungdomar och Komlitt har fokus på offentlig sektor och dess utmaningar. Vår gemensamma målsättning är att med rätt verktyg ge våra kunder kunskap som stärker dem i sin personliga utveckling mot framtiden. Möjliggöra att i lagom i steg möta en ny verklighet. Att förändra stora och små världar!

Ordstark-familjen ger ut 80-talet titlar per år. Tillsammans har vi lagt upp en strategisk plan för 2021, där det ligger en ambitiös målsättning i att bland annat möta digitaliseringen. Vår senaste satsning inom området är: merahegas.se