KG Johansson

Jag föddes 1952 och växte upp i Norrbottens inland. Jag blev tonåring när Beatles var som störst och byggde genast en elgitarr i slöjden. Sedan gick jag ekonomiskt gymnasium, men det var mycket roligare att spela och jag lärde mig ingenting. Till slut gick jag en musikutbildning och blev musiklärare. Jag har skrivit många läroböcker om elgitarrspel och musik i allmänhet.

Efter ett tag slutade jag som lärare. Nu är skrivandet mitt enda jobb. Jag skriver böcker för vuxna, som Googolplex och Chimärerna, som jag har fått priser för. Jag skriver också lättlästa böcker åt Hegas. När jag inte skriver spelar jag fortfarande gitarr. Hösten 2014 fick jag Norrbottens läns landstings heders- och förtjänststipendium för mina böcker och min musik. Det var välkommet, eftersom jag fortfarande har lite svårt för att hålla koll på det där med pengar.

www.kgjohansson.se/

 

Läs mera om några av författarens böcker

Nya böcker och ljudböcker

Smart för en dag
En app som kan lösa alla problem En rapp berättelse om ett nutida fenomen– appen. Som dessutom löser alla dina problem, såväl inför prov som med kärleken. Oemotståndligt eller hur?Läs om Linus som...
Läs mer
NivåHegas-nivå 4
från 138 kr
Antal:
right