Inger Granberg

Jag heter Inger Granberg och har skrivit boken Din syster Elina för Hegas förlag. Jag började skriva när jag var liten. Jag satt i personalrummet i min mammas kiosk och skrev serier på baksidorna av tidningarnas löpsedlar.

Jag skrev också anonyma brev till psykologerna i veckotidningarnas frågespalter och låtsades att jag var någon annan. Jag hittade på att jag var vuxen och hade olika problem. Ibland kom frågorna in i tidningen, bland annat då jag låtsades vara en 40-årig man med problem i äktenskapet. Vad jag fick för råd av psykologen minns jag inte, bara lyckan över att mitt brev kom med.

Frågor om tillhörighet och utanförskap har alltid engagerat mig. Den gemensamma nämnaren för de fyra böcker jag har gett ut är att dessa ämnen finns med.

Jag arbetar heltid som boendestödjare och hinner inte skriva så mycket just nu, även om jag har en stark längtan efter att få mer tid till det. Jag är även sammankallande för Barnboksnätet tillsammans med Maria Aminoff, som är en del av författarcentrum Väst. Vi ordnar regelbundna träffar för barn- och ungdomsförfattare samt illustratörer i västra Sverige, där vi dryftar frågor kring författar- och illustratörskap. Vi har regelbundna kontakter med biblioteken och anordnar författardagar. Vi har årligen egna fortbildningsdagar som barnboksnätet kallar för höststorm.

Här finns vår blogg ifall du är nyfiken på Barnboksnätet: barnboksnatet.blogspot.com/

 

 

right