2019-01-28 15:44
Jasmine

Hej du nyfikna läsare!

Jasmine heter jag och kommer under de nästkommande veckorna att praktisera på Hegas. Detta innebär att jag bland annat kommer göra ett antal gästinlägg här på sidan som ger dig en inblick i hur magisk, kul och (ibland) byråkratisk förlagsvärlden kan vara. En så kallad behind-the-scenes, om inget annat! Kul va?

För att ge dig bakgrund om vem jag är och varför jag är här så tänker jag att mitt första inlägg får bli 3 snabba frågor. Om du någon gång under de kommande veckorna skulle undra om livet som förlagsstudent, medmänniska eller praktikant är det bara att slänga iväg ett mejl till goddag@ordstark.se. Jag svarar gärna på frågor!

Vem är jag?

Bra fråga! Jag är en 24-årig student från Malmö som läser förlag- och bokmarknad vid Lunds Universitet. Som en del av utbildningens kandidatkurs är jag fram tills mars ute på praktik för att lära mig mer om arbetslivet och branschen. Jag har varit student sedan 2014 och påbörjade min studietid med två terminer franskastudier följt av två terminer litteraturvetenskap. Utöver mina studier har jag hunnit med att vara på både utbyte såväl som att arbeta heltid på en av Lunds studentnationer. Fyra år senare sitter jag här på Hegas med en nästan färdig dubbelkandidat och läser manus, översätter och lär mig mer om läsnycklar. Ibland står jag till och med!

Varför böcker?

Jag har alltid haft ett stort intresse för böcker. Och då snackar vi verkligen stort. När jag var liten hittade man alltid mig i sofforna på biblioteket. När kusinen sov över skulle vi alltid leka bokaffär eller bibliotek. Jag är än idag vän med min dåvarande skolbibliotekarie. Många brukar säga att böcker är nyckeln till en ny värld och det är stämmer verkligen. För mig innebär läsning spänning, kunskap och vardagsro. I en bra bok kan man lära sig mer om omvärlden och kanske ännu viktigare, om sig själv. Det är absolut ingen liten grej.

Hur hittade jag hit?

När jag var yngre kunde jag inte riktigt bestämma mig för vad jag ville bli. Jag ville jobba med barn, böcker och i affär. Allt detta skulle jag såklart göra i tur och ordning. Men allt eftersom jag blivit äldre har det blivit mer tydligt det att det ena inte behöver utesluta det andra. Så därför sitter jag här idag och provar på hur det är att jobba på Hegas!

Plingande hälsningar,
Jasmine