Bobigny

I serien Bobigny får vi möta några ungdomar i en förort i Frankrike. Böckerna handlar om vänskap, ärlighet och att passa in. Och så lite kärlek.

Böckerna i serien har lite text på varje sida men är absolut inte innehållslösa för det. Istället har de gott om illustrationer och dialogen förmedlas ofta genom pratbubblor. Som en hybrid mellan serie och roman. Passar tonåringar som vill ha spännande vardagsberättelser med lite mindre text.

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck tonåringens läslust med Bobigny


Bobigny är lättläst för 13+. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker tonåringens läslust. Allt för att just dina tonåringar ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!