3/10
Emelie Olofsson

Hösten är här och med den nya snygga affischer från Hegas. Den här gången är det våra nya serier Droners och Gamer som har fått bidra med sina motiv. Sätt upp dem på biblioteket eller i klassrummet och låt dem inspirera till läslust! Du kan välja om du vill visa hela höstens utgivning eller den stora bilden. Har du inte hunnit beställa dem än är det bara att klicka dig in på hegas.se. Och precis som vanligt är affischerna helt gratis!

Om du vill vara ännu mer kreativ med affischerna, ger vi dig fem knäppa sätt du kan använda dem på:

- Sätt upp affischerna på skolans eller bibliotekets toaletter. Toalettbesöket är ett utmärkt tillfälle att kolla in Hegas höstnyheter.

- Slå in böcker i affischerna och låna ut dem som överrasknings-lån.

- Gör en julkalender av affischen! Skär eller klipp upp luckor runt 24 av böckerna i listan. Vänd på affischen och skriv siffror på den stora bilden. Låt barnen öppna luckorna och gör nåt kul kring boken i luckan – ett bokprat, ett pyssel eller nåt annat du kommer på.

- Låt barnen skriva egna sagor utifrån affischen. Vad händer på affischen? Vem är personerna? Vad sysslar de egentligen med? Ju knasigare, desto bättre! Ta hjälp av vår kortlek Skruvade sagor som är perfekt för att lyckas med berättelsestrukturen.

- Skapa ett megapussel! Klipp affischen i kluriga bitar (vi rekommenderar att laminera bitarna!) och låt eleverna pyssla ihop bilden tillsammans. För extra utmaning – blanda bitar från båda affischerna eller (om du är riktigt evil) blanda bitarna från två exemplar av samma affisch.

Känner du dig inspirerad av våra tips? Vi vill gärna se hur du använder affischerna! Mejla oss en bild på info@hegas.se.