2023-11-22 00:00
Hegas

Nästan ingenting annat skapar så mycket förväntningar och förhoppningar som julen (utom möjligtvis sommarsemestern). Barn skriver önskelistor och föräldrar slår knut på sig själva för att återskapa den perfekta julen, år efter år. Varför då inte hellre ta paus från julstöket med en bok om andra som lyckas, eller misslyckas, med sina julfiranden? Här hittar du sju lättlästa boktips som gör julen lite ljuvligare. Dessutom en massa kul tips att prova för dig som vill göra det där lite extra för att väcka läslusten i jul!

Ensam i mörkret?

Robin har lussat och haft det superroligt, men när det är dags att gå hem är det alldeles mörkt. Snabbaste vägen hem går över kyrkogården – kommer Robin att våga? Efter bara en liten stund dör batteriet i hans telefon och han står där i det kompakta mörkret. Så känner han något som rör vid hans ansikte. Tänk om det är ett spöke!

Lucia med Hallon

Lisa och Tyra ska gå luciatåg hos grannarna i Tyras by. Lisa ska vara tärna. Tyra ska vara tomte. Men vem ska vara lucia? Hästen Hallon så klart! Synd bara att Hallon inte kan sjunga. Till slut har de fått ihop både godis och lite pengar. Men när det är dags att rida hem har det blivit alldeles mörkt och stigen är helt översnöad. Kommer de någonsin hitta hem igen? En mysig julbok med vår favorithäst Hallon.

 

Glimma - Julfesten 

Det lackar mot jul, och på ridskolan förbereder sig Lilly och vännerna för den årliga julfesten. Kajsa, som äger ridskolan, ska resa bort över jul och nyår och därför ska Lillys familj bo på gården. De ska passa den busiga unghunden Pixi och se efter stallet och alla hästarna. Allt går bra tills Pixi rymmer. Han ska ju vara med i ett nummer på julfesten! Kommer de hitta honom i tid?

 

Flugos jul 

Ingen jul utan Flugo! Imorgon är det julafton, men Flugo kan inte sova för han har ingen present till Buzz. Han måste flyga iväg och hitta en. Då flyger han rakt på en inkräktare! Flugo måste rädda sin familj och karatesparkar in inkräktaren i granen. Då inser han att det är jultomten! Kommer tomten vilja hjälpa Flugo att hitta på en julklapp till Buzz, trots att Flugo sparkade på honom?